Nicio emotie pentru Putin: Chiar daca prezenta a fost mica la alegeri, are Parlamentul in intregime loial lui

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 08:35
722 citiri
Nicio emotie pentru Putin: Chiar daca prezenta a fost mica la alegeri, are Parlamentul in intregime loial lui
Foto: Arhiva site/Kremlin

Partidul Rusia Unita este pe cale sa obtina peste 300 dintre cele 450 de mandate de deputat, la numararea a peste 70% din buletinele de vot, asigurandu-si astfel majoritatea "constitutionala" in Duma de Stat, Camera inferioara a Parlamentului.

Rezultatele anuntate in noaptea de duminica spre luni de Comisia Electorala Centrala arata ca Rusia Unita a obtinut peste 54% in scrutinul pe lista, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty.

Candidatii din partidul presedintelui Vladimir Putin conduc de asemenea in 203 din cele 255 de circumscriptii uninominale, la numararea a jumatate din buletinele de vot.

Spre deosebire de precedentele alegeri parlamenatre, doar jumatate din mandate sunt acordate pe lista, iar celelalte 225 in scrutine uninominale organizate la nivel de district.

Doar alte trei partide au reusit sa treaca pragul electoral de 5% pentru a intra in Legislativ. Toate sunt loiale Kremlinului si politicilor presedintiei.

Partidul Comunist a obtinut 13,77% din ...citeste mai departe despre "Nicio emotie pentru Putin: Chiar daca prezenta a fost mica la alegeri, are Parlamentul in intregime loial lui" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri parlamentare Rusia 2016, #Putin Parlament alegeri 2016 , #Stiri International