Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

New York vrea sa interzica construirea de zgarie nori din sticla si otel

New York vrea sa interzica construirea de zgarie nori din sticla si otel

Primarul orasului New York, Bill de Blasio, care s-a alaturat luptei impotriva schimbarilor climatice, doreste sa interzica construirea altor zgarie nori sau cladiri din sticla si otel, deoarece risipesc prea mult energie.

Propunerea face parte din ansamblul de masuri prin care Big Apple incearca sa reduca cu 30 % emisia gazelor cu efect de sera pentru 2030, noteaza miercuri EFE.

"New York este locul celor mai frumosi zgarie nori din lume, dar cladirile noastre emblematice sunt si cea mai mare sursa de emisii de carbon ale orasului", a spus primarul care vrea sa trimita un proiect de lege spre aprobarea Consiliului municipal.

In general, complexul de zgarie nori al orasului este responsabil de 70 % din poluarea mediului.

Potrivit primariei, daca o companie vrea sa construiasca zgarie nori din sticla si otel nu va putea utiliza aceste materiale decat daca ia masurile necesare pentru a reduce emisiile de carbon. "Orasul New York nu va mai permite inaltarea de cladiri care sa afecteze Pamantul si sa ne ameninte viitorul", a spus Bill de Blasio.

Initiativa face parte din proiectul 'Green New Deal', emblema sub care Partidul Democrat vrea sa dezvolte un sistem de bunastare bazat pe sanatatea publica, combaterea schimbarilor climatice printr-o crestere a taxelor cu 70%, fata de cele actuale de 37%.

Propunerea se alatura pachetului de masuri aprobate deja de Consiliu, asa numita Lege a Mobilizarii Climatice pe care organizatiile ecologiste au considerat-o istorica.

Una dintre acestea vizeaza ca toate cladirile cu suprafata de 2.322 metri patrati, inclusiv emblematicele Trump Towers, sa fie reabilitate cu geamuri noi si izolare termica, pentru a fi mai eficiente energetic.

O alta masura cuprinsa in Legea Mobilizarii Climatice prevede ca acoperisurile unor cladiri sa fie acoperite cu plante, panouri solare sau turbine eoliene, sau toate cele trei impreuna.

Vezi si Turnul Chrysler din New York e scos la vanzare pentru o suma fabuloasa ...citeste mai departe despre "New York vrea sa interzica construirea de zgarie nori din sticla si otel" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 978 ori
Citeste mai multe desprezgarie nori New York