New York Times: Referendumul va destrama Marea Britanie. UE va rezista mai mult

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 14:23
827 citiri
New York Times: Referendumul va destrama Marea Britanie. UE va rezista mai mult

Referendumul care a decis iesirea din UE ar putea fi rezultatul unei crize de identitate a locuitorilor Angliei intr-un stat multinational, riscand sa duca la destramarea Marii Britanii, comenteaza cotidianul The New York Times, notand ca Uniunea Europeana probabil va dura mai mult decat Regatul Unit.

"Atunci cand se vorbeste despre efectele deciziei Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana, cel mai frecvent sunt evocate implicatiile pentru 'proiectul european', eforturile postbelice de unificare a Europei din punct de vedere politic si economic. Insa, la cateva ore dupa anuntarea rezultatului referendumului, se pare ca ar putea aparea un alt risc: destramarea statului multinational Marea Britanie", comenteaza ziarul The New York Times.

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord - numele oficial - este una dintre putinele tari alcatuite din mai multe natiuni, diferite din punct de vedere politic si juridic, dar unite sub conducerea unui guvern comun.

"Acest sistem ...citeste mai departe despre "New York Times: Referendumul va destrama Marea Britanie. UE va rezista mai mult" pe Ziare.com

#referendum Brexit, #destramarea Marea Britanie , #Stiri International