New York Times: Prizonierii CIA detinuti inclusiv in Romania au dezvoltat boli psihice

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 09:40
727 citiri
New York Times: Prizonierii CIA detinuti inclusiv in Romania au dezvoltat boli psihice
Foto: New York Times

Un amplu material New York Times releva ca unii dintre prizonierii tinuti in centrele secrete ale CIA din intreaga lume, inclusiv in Romania, au dezvoltat afectiuni psihice ca urmare a metodelor de tortura aplicate.

Articolul intitulat "Mostenirea lasata de tortura americana asupra mintilor" dezvaluie ca cel putin jumatate din oamenii care au trecut prin programul special de interogare al CIA manifesta acum probleme de natura psihiatrica, precum sindrom de stres post-traumatic, paranoia, depresie sau stari de psihoza.

Acesti oameni au fost supusi la adevarate torturi precum privarea de somn, stropirea cu apa cu gheata, lovirea de pereti si inchiderea in cutii similare cu un sicriu.

E vorba despre detinuti islamisti care au trecut fie prin celebra inchisoare din Guantanamo din Cuba, fie prin centrele secrete ale SUA din diverse state, inclusiv Romania. Multi au fost ulterior eliberati si nu se stie nici pana acum exact de ce au fost tinuti prizonieri.

Materialul ...citeste mai departe despre "New York Times: Prizonierii CIA detinuti inclusiv in Romania au dezvoltat boli psihice" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#New York Times inchisori CIA Romania , #Stiri International