NATO se pregateste sa faca fata Rusiei: Tancurile americane debarca in Germania. Romania capata avioane de lupta

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 19:17
1972 citiri
NATO se pregateste sa faca fata Rusiei: Tancurile americane debarca in Germania. Romania capata avioane de lupta
Foto: Facebook/US Army

Tancuri, obuziere autopropulsate si sute de alte vehicule de lupta americane au inceput vineri sa debarce in portul german Bremerhaven, de unde vor fi transferate in Europa de Est, pentru a consolida apararea NATO fata de o eventuala agresiune rusa.

Aproximativ 3.500 de militari din cadrul celei de-a 4-a Divizii de Infanterie de la Fort Carson, in Colorado, urmeaza sa soseasca - impreuna cu echipament care include 87 de tancuri si 144 de vehicule de lupta de Bradley - in urmatoarele doua saptamani, relateaza Associated Press.

Aceasta mobilizare marcheaza inceputul unei noi faze a Operatiunii Atlantic Resolve, care prevede o prezenta continua a unei echipe americane de lupta din cadrul brigazii americane de vehicule blindate in Europa - pe baza de rotatie - timp de noua luni.

Cu Rusia-n coaste, SUA apara Europa de Est - Americanii trimit o noua brigada armata (Video)

Misiunea ei este sa ofere asigurari aliatilor ingrijorati din Estonia, Letonia, Lituania, Polonia si alte ...citeste mai departe despre "NATO se pregateste sa faca fata Rusiei: Tancurile americane debarca in Germania. Romania capata avioane de lupta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tancuri americane Germania, #tancuri SUA agresiune rusa , #Stiri International