NATO reaminteste ca detine arme nucleare: Trebuie sa aratam ca suntem hotarati (Video)

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 22:30
1043 citiri
NATO reaminteste ca detine arme nucleare: Trebuie sa aratam ca suntem hotarati (Video)
Foto: NATO

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a reamintit in cadrul discursului tinut la Conferinta internationala de Securitate de la Munchen, de sambata, ca si Alianta are arme nucleare eficiente, pe care le pastreaza insa doar pentru descurajarea adversarilor si pentru cazuri exceptionale, nu le flutura la intimidare, cum face Rusia, in ipoteza unui razboi conventional.

"NATO se afla intr-un plin proces de intarire a capacitatilor de aparare colectiva, cel mai important din ultimele decenii. Vrem sa trimitem un semnal puternic si sa descurajam orice agresiune sau intimidare. Nu vrem sa declansam un razboi, ci sa prevenim razboiul", a declarat Stoltenberg, citat de site-ul oficial al Aliantei Nord-Atlantice.

"Descurajarea (deterrence - n.red.) este o componenta-cheie a strategiei noastre generale. Trebuie sa descurajam amenintarile din ziua de astazi, nu pe cele din trecut, indiferent ca vin din est sau din sud, de la state sau alti actori, fie ca sunt hibride, conventionale ...citeste mai departe despre "NATO reaminteste ca detine arme nucleare: Trebuie sa aratam ca suntem hotarati (Video)" pe Ziare.com

#Jens Stoltenberg NATO, #Conferinta Securitate Munchen 2016 , #Stiri International