NATO raspunde Rusiei: Baza militara de la Deveselu nu va gazdui rachete ofensive

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 20:55
885 citiri
NATO raspunde Rusiei: Baza militara de la Deveselu nu va gazdui rachete ofensive
Foto: Ambasada SUA la Bucuresti

Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare (INF) este un element crucial in politica de securitate euro-atlantica, iar scutul antiracheta de la Deveselu respecta intru totul tratatul, a transmis vineri purtatoarea de cuvant a Aliantei Nord-Atlantice, Carmen Romero.

Declaratia vine ca replica la afirmatiile facute joi de catre viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov, intr-o alocutiune rostita in Camera publica, o institutie de pe langa Presedintia rusa.

"Baza militara nu va gazdui rachete ofensive. Rachetele de interceptare nu vor fi inarmate cu focoase. Scutul antiracheta al NATO este un sistem destinat apararii si nu este nici conceput, nici directionat impotriva Rusiei. Nu reprezinta niciun fel de amenintare pentru Rusia", a precizat Romero.

Riabkov a declarat joi ca instalarea de elemente antiracheta la baza Deveselu din Romania reprezinta un moment nou in evolutia relatiilor dintre Rusia si NATO.

"In perspectiva, lansatoare similare antiracheta urmeaza sa fie ...citeste mai departe despre "NATO raspunde Rusiei: Baza militara de la Deveselu nu va gazdui rachete ofensive" pe Ziare.com

#elemente antiracheta Romania, #Rusia elemente antiracheta Romania , #Stiri International