NATO muta strategic in fata amenintarii Rusiei: UK trimite avioane de lupta Typhoon in Romania

Joi, 27 Octombrie 2016, ora 07:48
1515 citiri
NATO muta strategic in fata amenintarii Rusiei: UK trimite avioane de lupta Typhoon in Romania
Foto: Facebook/BAE Systems

Marea Britanie si SUA trimit avioane, trupe, tancuri si artilerie in estul NATO pentru a descuraja Rusia.

Marea Britanie a anuntat, miercuri, ca va trimite anul viitor avioane de lupta in Romania, iar Statele Unite au promis trupe, tancuri si artilerie Poloniei in cadrul celei mai importante consolidari a capacitatilor militare NATO la frontierele Rusiei de la Razboiul Rece si pana in prezent, relateaza Reuters.

Germania, Canada si alte state membre NATO au promis, de asemenea, ca vor trimite forte, in cadrul unei reuniuni a ministrilor Apararii la Bruxelles.

In paralel, doua nave de razboi ruse inarmate cu rachete de croaziera au intrat in Marea Baltica, intre Suedia si Danemarca, subliniind tensiunile dintre Est si Occident.

La Madrid, Ministerul de Externe a anuntat ca Rusia si-a retras o solicitare de a realimenta cu carburant trei nave de razboi in enclava nord-africana Ceuta, dupa ce aliati NATO au afirmat ca acestea pot fi folosite pentru a lua ca tinta civili in ...citeste mai departe despre "NATO muta strategic in fata amenintarii Rusiei: UK trimite avioane de lupta Typhoon in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie avioane lupta Romania, #NATO Romania avioane lupta , #Stiri International