NATO, misiune impotriva traficantilor de imigranti: Navele au pornit catre Marea Egee

Joi, 11 Februarie 2016, ora 22:35
791 citiri
NATO, misiune impotriva traficantilor de imigranti: Navele au pornit catre Marea Egee
Foto: Ziare.com

Mai multe nave ale NATO se afla in prezent in drum catre Marea Egee, unde vor incepe rapid o misiune de combatere a traficului de migranti, planul misiunii urmand sa fie definitivat in 24 de ore, a declarat joi comandantul fortelor aliate in Europa, generalul american Philip Breedlove.

Actiunea a fost ceruta oficial luni de Germania si Turcia, astfel ca Alianta a fost luata prin surprindere si trebuie sa elaboreze rapid detaliile operationale, relateaza agentia Reuters.

Potrivit ministrului britanic al Apararii, Michael Fallon, aceasta misiune va marca si o schimbare radicala in abordarea crizei migratiei pentru ca, spre deosebire de misiunea maritima desfasurata de UE in apropierea coastelor Italiei, migrantii care vor fi salvati de navele NATO nu vor fi adusi in Europa, ci returnati Turciei, chiar daca ei sunt recuperati in apele teritoriale grecesti.

Criza imigrantilor ia amploare: Ce misiune istorica pregateste NATO

"Nu vor fi adusi in Grecia, iar aceasta este o ...citeste mai departe despre "NATO, misiune impotriva traficantilor de imigranti: Navele au pornit catre Marea Egee" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#NATO misiune traficanti imigranti, #NATO misiune Marea Egee, #NATO imigranti Marea Egee , #Stiri International