NATO isi intareste pozitia in estul Europei: Care e riscul pentru Romania din partea Rusiei

Joi, 05 Februarie 2015, ora 16:26
1423 citiri
NATO isi intareste pozitia in estul Europei: Care e riscul pentru Romania din partea Rusiei
Foto: 24Today

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune ca nu exista inca un risc imediat pentru Romania si Bulgaria din partea Rusiei, dar ca actiuni agresive ale acesteia sunt nu doar in Ucraina, ci si in Republica Moldova si Georgia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, dupa intrunirea Comisiei NATO - Georgia, ca nu exista inca un risc imediat pentru Romania si Bulgaria din partea Rusiei, care "incalca in mod repetat integritatea teritoriala a Ucrainei".

"Nu exista o amenintare imediata, dar motivul pentru care realizam aceste exercitii este tocmai protejarea aliatilor nostri din est. Actiunile noastre sunt raspunsuri atat pentru problemele cauzate de Rusia in est, anexand cu forta o parte din alta tara, cum este Crimeea, destabilizand estul Ucrainei, plus ceea ce am vazut deja in Georgia si Moldova, dar este si un raspuns la ceea ce am vazut in Africa de Nord sau in Orientul Mijlociu. Principalul tel pe viitor este sa fim siguri ca NATO va fi capabila sa ...citeste mai departe despre "NATO isi intareste pozitia in estul Europei: Care e riscul pentru Romania din partea Rusiei" pe Ziare.com

#NATO amenintare Rusia Romania, #Stoltenberg NATO Romania , #Stiri International