NATO incepe sambata cele mai importante manevre din ultimii 13 ani

Vineri, 02 Octombrie 2015, ora 13:48
858 citiri
NATO incepe sambata cele mai importante manevre din ultimii 13 ani
Foto: Ziare.com

NATO organizeaza incepand de sambata cele mai importante exercitii militare in ultimii 13 ani, cu participarea a aproximativ 36.000 de soldati, aceste manevre intervenind intr-un context de tensiuni cu Rusia pe subiectul crizei ucrainene.

Denumite "Trident Juncture", exercitiile, de o amploare inedita din anul 2002, vor avea loc in trei state - Italia, Spania si Portugalia - si sunt prevazute sa dureze pana la 6 noiembrie, informeaza AFP.

Pe langa exercitii terestre si aeriene, sunt programate de asemenea si manevre navale, acestea urmand sa se desfasoare in Oceanul Atlantic si in Marea Mediterana.

Scenariile vor include toate componentele unui razboi modern, dar si apararea antiracheta, atacuri informatice si "razboiul hibrid", cu operatiunile sale de propaganda, explica la sfarsitul lunii august generalul francez Jean-Paul Palomeros, comandant suprem aliat pentru transformarea NATO.

Aceste exercitii erau prevazute de mai mult timp, ...citeste mai departe despre "NATO incepe sambata cele mai importante manevre din ultimii 13 ani" pe Ziare.com

#manevre NATO, #NATO Spania Italia Franta, #Nato manevre militare Rusia , #Stiri International