NATO, eforturi pentru a face fata provocatoarei Rusii: Suntem intr-un moment de rascruce

Miercuri, 27 Mai 2015, ora 22:40
831 citiri
NATO, eforturi pentru a face fata provocatoarei Rusii: Suntem intr-un moment de rascruce
Foto: NATO

Alianta Nord-Atlantica trebuie sa fie pregatita pentru o abordare pe termen lung pentru contracararea amenintarilor din flancul estic si din cel sudic, afirma secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, criticand "comportamentul provocator" al Rusiei fata de Ucraina, Republica Moldova si Georgia.

"Suntem intr-un moment de rascruce in privinta securitatii euroatlantice. Ne confruntam cu provocari aflate in ascensiune. Structura noastra de securitate este pusa la incercare. Trebuie sa fim pregatiti pentru o abordare pe termen lung si trebuie sa ne adaptam", a declarat Stoltenberg intr-un discurs rostit la Centrul pentru Studii Strategice Internationale (CSIS), cu sediul in Washington.

"In flancul sudic, problemele sunt complexe si diverse. Primavara Araba s-a transformat intr-o iarna grea...", a adaugat Stoltenberg, referindu-se la instabilitatea din Orientul Mijlociu si din nordul Africii, precum si la ascensiunea retelei teroriste Stat Islamic.

"Provocarea de securitate din ...citeste mai departe despre "NATO, eforturi pentru a face fata provocatoarei Rusii: Suntem intr-un moment de rascruce" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Stoltenberg NATO amenintari, #NATO aparare colectiva , #Stiri International