Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

NATO anunta ca scutul antiracheta de la Deveselu a fost modernizat

NATO anunta ca scutul antiracheta de la Deveselu a fost modernizat
O actualizare programata de mult timp la instalatia NATO de aparare antiracheta balistica de tip Aegis Ashore de la Deveselu, in Romania, a fost incheiata cu succes vineri, anunta Alianta Nord-Atlantica intr-un comunicat.

Actualizarea - care a vizat intregul sistem de aparare antiracheta balistica Aegis - nu a vizat sa doteze Aegis Ashore cu o capacitate ofensiva, subliniaza NATO.

Ea face parte din abordarea adaptativa in etape a Statelor Unite (United States European Phased Adaptive Approach) in domeniul apararii antibalistice in Europa, anuntata in septembrie 2009.

Pe timpul acestei modernizari, Statele Unite si-au onorat angajamentul pe care si l-au asumat in cadrul apararii antibalistice NATO si au desfasurat in mod temporar un sistem de tip Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) la Deveselu, anunta Alianta.

Aceasta baterie THAAD a fost desfasurata la Deveselu doar atat timp cat instalatia Aegis Ashore nu a fost disponibila.

Sistemul THAAD urmeaza sa fie redesfasurat, asa cum s-a prevazut, mai precizeaza NATO.

Aegis Ashore se concentreaza in continuare asupra unor potentiale amenintari din afara regiunii euroatlantice si este pur defensiv, subliniaza Alianta. ...citeste mai departe despre "NATO anunta ca scutul antiracheta de la Deveselu a fost modernizat" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 713 ori
Citeste mai multe desprescut antiracheta Deveselu modernizat