Muntenegru, tot mai aproape de intrarea in NATO: SUA au ratificat aderarea, mai trebuie aprobata in 2 tari

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 12:39
1099 citiri
Muntenegru, tot mai aproape de intrarea in NATO: SUA au ratificat aderarea, mai trebuie aprobata in 2 tari
Foto: Facebook/Donald Trump

Senatorii americani au aprobat aderarea Muntenegrului la NATO, cu 97 de voturi pentru si doar doua impotriva, Spania si Olanda ramand ultimele state membre ale aliantei care inca nu au aprobat aderarea.

Intr-un raport al Comisiei de Relatii Externe din Senat prezentat in Congres se afirma ca "un atac impotriva Muntenegrului, ori destabilizarea tarii ca urmare a unor actiuni subversive externe ar pune in pericol stabilitatea Europei si ar periclita interesele nationale ale Statelor Unite in domeniul securitatii".

Decizia de ratificare urmeaza sa fie prezentata pentru a fi semnata de presedintele Donald Trump.

Administratia Trump a incurajat de mai multe ori congresmanii sa aprobe aderarea Muntenegrului la Alianta Nord-Atlantica.

Rusia si-a manifestat in repetate randuri opozitia fata de aderarea Muntenegrului, afirmand ca reprezinta "o provocare" din partea NATO care astfel isi va consolida prezenta in sud-estul Europei.

Afla si care a fost reactia Romaniei cand Muntenegru a fost invitat in NATO. ...citeste mai departe despre "Muntenegru, tot mai aproape de intrarea in NATO: SUA au ratificat aderarea, mai trebuie aprobata in 2 tari" pe Ziare.com

#SUA ratificat Muntenegru NATO, #America vot Muntenegru NATO, #Donald Trump Muntenegru NATO, #Muntenegru NATO , #Stiri International