Motivul pentru care avionul lui Putin a facut un ocol de 500 de km in drum spre summitul G20

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 15:49
883 citiri
Motivul pentru care avionul lui Putin a facut un ocol de 500 de km in drum spre summitul G20
Foto: Arhiva Pixabay

Avionul care il transporta pe presedintele rus Vladimir Putin la summitul G20 din Germania a facut un ocol de 500 de km, asftel ca a evitat sa traverseze spatiul aerian al Poloniei si al statelor baltice.

Potrivit site-ului FlightRadar24, unde cursele aeriene pot fi urmarite in timp real, aeronava respectiva nu a zburat pe ruta directa de la Moscova la Hamburg.

Evitand sa treaca prin Polonia si Belarus, avionul a mers pe deasupra Marii Baltice, apoi prin Finlanda si Suedia, ca in final sa mearga spre Germania via Danemarca.

Astfel, a fost vorba de un ocol de 500 de km, transmite Reuters.

Intrebat de aceasta situatie, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat doar ca s-au luat unele masuri de siguranta sporite pentru protejarea liderului rus.

Putin a zburat de mai multe ori in ultimul timp deasupra statelor estice ale NATO, asa ca nu e clar de ce de data aceasta a preferat un ocol, evitand de asemenea si sa traverseze spatiul aerian al statelor baltice.

In ultimele 12 luni, avionul lui Putin a mers mereu pe ruta directa cand a zburat deasupra statelor UE. Nu a zburat pe deasupra Ucrainei, insa asta pentru ucrainenii au inchis spatiul aerian pentru aeronavele rusesti.

Polonia si statele baltice - Lituania, Letonia si Estonia - au fost extrem de vocale impotriva Rusiei de cand Putin a decis anexarea Crimeii in 2014. Totodata, in aceasta regiune s-au tinut anul acesta exercitiile NATO, iar principalul scenariu a fost ca Rusia incearca sa atace si sa izoleze statele de restul Aliantei.

Reamintim ca Putin se afla la summitul G20, care are loc vineri si sambata in Hamburg, ocazie cu care a avut o intrevedere cu omologul sau american Donald Trump.

Trump si Putin au vorbit peste 2 ore: Armistitiu in Siria si balbaieli pe implicarea Rusiei in alegerile din SUA

Analiza intalnirii Trump-Putin: liderul rus a iesit in avantaj

C.P. ...citeste mai departe despre "Motivul pentru care avionul lui Putin a facut un ocol de 500 de km in drum spre summitul G20" pe Ziare.com

#avion Putin ocol summit g20, #avion putin ocol, #avion putin ocolit polonia , #Stiri International