Motivele pentru care Rusia ar putea planui o retragere din Ucraina

Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 22:08
1146 citiri
Motivele pentru care Rusia ar putea planui o retragere din Ucraina
Foto: Ziare.com

Pe 9 august, un general rus a declarat ca, daca armata ucraineana va trece linia rosie a Rusiei si va incerca sa recastige regiunea Donbas, din estul Ucrainei, Moscova va raspunde cu forta coplesitoare.

Aceasta declaratie subliniaza inca o data pozitia oficiala a Kremlinului ca Rusia are nevoie sa tina de teritoriul pe care l-a anexat in Donbas, pentru a asigura viabilitatea republicilor sale marioneta - Donetk si Luhansk -, scrie Samuel Ramani, intr-un articol pentru Washington Post.

Acesta prezinta, in materialul sau, cele "trei motive si jumatate" pentru care Rusia ar putea planui sa se retraga din Ucraina sau, cel putin, dintr-o parte a tarii.

Povestea fabuloasa a lunetistului suedez care lupta in razboiul lui Putin

O teorie este aceea ca presedintele Vladimir Putin priveste preluarea teritoriilor din Donbas drept una temporara, evaluand aceasta ocupatie strict din punct de vedere cost-beneficiu. Spre exemplu, in prezent, liderul de la Kiev a ajuns la concluzia ca ...citeste mai departe despre "Motivele pentru care Rusia ar putea planui o retragere din Ucraina" pe Ziare.com

#Rusia retragere Ucraina, #Rusia conflict Ucraina, #Rusia lupte Donbas, #Putin retragere Ucraina, #Putin conflict Ucraina , #Stiri International