Mostenitorul companiei Samsung a fost condamnat la cinci ani de inchisoare

Vineri, 25 August 2017, ora 10:16
1011 citiri

Mostenitorul companiei Samsung, Lee Jae-Yong, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de inchisoare de catre o instanta sud-coreeana, fiind gasit vinovat de coruptie, deturnare de fonduri, ascunderea veniturilor ilicite si transferul ilegal de bunuri in strainatate.

Lee Jae-Yong, in varsta de 49 de ani, ocupa functia de vicepresedinte al Samsung, una dintre cele mai mari companii din Coreea de Sud si din lume.

Instanta din Seul a decis ca Lee este vinovat ca a acordat mita unui prieten apropiat al fostului presedinte sud-coreean Park Geun-Hye si a deturnat fonduri in valoare de 5 milioane de dolari.

Omul de afaceri a recunoscut ca a platit acesti bani, dar a negat ca a cerut la schimb sprijin guvernamental.

Procurorii au cerut 12 ani de inchisoare pentru Lee Jae-Yong, sub acuzatia ca ar fi oferit sau promis 38 de milioane de dolari pentru a obtine acordul guvernului in privinta unei fuziuni intre doua filiale ale companiei Samsung, mutare care ar fi sporit controlul lui Lee asupra intregului imperiu Samsung.

Decizia instantei nu este definitiva, iar Lee Jae-Yong a anuntat ca va face apel. ...citeste mai departe despre "Mostenitorul companiei Samsung a fost condamnat la cinci ani de inchisoare" pe Ziare.com

#mostenitor Samsung inchisoare , #Stiri International