Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mostenirea financiara a Papei Benedict XVI: Lupta cu spalarea de bani

Mostenirea financiara a Papei Benedict XVI: Lupta cu spalarea de bani


Papa Benedict al XVI-lea a facut o prioritate din reducerea evaziunii in cadrul Bisericii Catolice, intarind legile si angajand un specialist elvetian pentru a ridica reglementarile la nivelul international.

Potrivit expertilor independenti, intr-o perioada scurta de timp s-a facut un progres important din acest punct de vedere, insa Vaticanul este departe de scopul de a fi un stat "curat" financiar, relateaza CNN.

In 2010, Vaticanul a infiintat o institutie de supraveghere, Autoritatea de Informatii Financiare (AIF), si a aprobat o noua lege, pentru a se asigura ca toate departamentele respecta standardele internationale in domeniul spalarii de bani si a finantarii terorismului.

Insa, in 2012, un raport realizat de grupul anti-spalare de bani din Europa, Moneyval, a descoperit ca Vaticanul nu respecta standardele in 16 arii cheie. De asemenea, tot in 2012, Gotti Tedeschi a fost inlatura de la conducerea bancii Vaticanului.

Citeste mai multe despre Mostenirea financiara a Papei Benedict XVI: Lupta cu spalarea de bani pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1087 ori