Moscova nu renunta la discutiile despre criza siriana, in ciuda uciderii ambasadorului sau in Turcia

Luni, 19 Decembrie 2016, ora 20:37
2470 citiri
Moscova nu renunta la discutiile despre criza siriana, in ciuda uciderii ambasadorului sau in Turcia
Foto: Ziare.com

Un parlamentar rus a anuntat luni seara ca discutiile cu privire la criza siriana se vor desfasura potrivit programului la Moscova, in ciuda asasinarii ambasadorului Andrei Karlov intr-o galerie din Ankara.

La discutii va participa inclusiv ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, care era deja in avion spre Rusia in momentul atacului armat asupra ambasadorului Karlov, transmite Reuters.

Ministrii de Externe si Aparare din Rusia, Iran si Turcia vor discuta incepand de marti despre viitorul Siriei si despre planurile de evacuare a rebelilor si civililor din Alep.

Reluarea evacuarilor din Alep reprezinta rezultatul unor negocieri intense dintre Rusia - principalul sustinator al presedintelui sirian Bashar al-Assad - si Turcia, care si-a aratat sustinerea pentru insurgenta din Siria.

Relatiile bilaterale turco-siriene s-au prabusit anul trecut, dupa ce autoritatile turce au doborat un avion de vanatoare rus in apropiere de frontiera cu Siria. Moscova a ...citeste mai departe despre "Moscova nu renunta la discutiile despre criza siriana, in ciuda uciderii ambasadorului sau in Turcia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambasador Rusia Turcia ucis, #Rusia Turcia razboi Siria , #Stiri International