Moscova nu are niciun gand sa dea vreun ban Kievului pentru Crimeea

Vineri, 13 Octombrie 2017, ora 23:11
682 citiri
Moscova nu are niciun gand sa dea vreun ban Kievului pentru Crimeea
Foto: Arhiva Pixabay

Administratia Vladimir Putin a exclus, vineri, posibilitatea acordarii de compensatii Ucrainei pentru preluarea controlului asupra regiunii Crimeea, argumentand ca nu a fost vorba de o "anexare", ci de o manevra legala.

"Nu este corect sa se vorbeasca despre anexarea Crimeii din punct de vedere factual ori legal, astfel ca este exclusa posibilitatea acordarii de compensatii", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, referindu-se la o initiativa a presedintelui Cehiei, Milos Zeman, la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), relateaza Tass.

Dmitri Peskov a reiterat pozitia Moscovei, aceea ca decizia desprinderii de Ucraina a fost luata de Consiliul suprem din Crimeea, pe fondul "loviturii de stat" de la Kiev si a raspandirii ideilor radicale.

"Abia apoi Rusia a decis sa accepte Crimeea in cadrul sau. Din nefericire, aceste elemente sunt inca acolo. Din punctul nostru de vedere, utilizarea cuvantului compensatii in aceasta situatie nu este corecta, de fapt, este absolut incorecta", a subliniat Dmitri Peskov.

Fosta regiune ucraineana Crimeea a devenit parte a Rusiei in anul 2014, pe fondul protestelor masive de la Kiev, care au condus la inlaturarea presedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

Statele Unite, Canada si Uniunea Europeana au impus Rusiei sanctiuni pentru anexarea Crimeei si pentru implicarea in conflictul separatist din estul Ucrainei. ...citeste mai departe despre "Moscova nu are niciun gand sa dea vreun ban Kievului pentru Crimeea" pe Ziare.com

#Kremlin bani anexare Crimeea , #Stiri International