Moscova avertizeaza: Rusia este preocupata de sistemele antiracheta din Europa si va lua masuri

Marti, 21 Iulie 2015, ora 17:44
893 citiri
Moscova avertizeaza: Rusia este preocupata de sistemele antiracheta din Europa si va lua masuri
Foto: Flickr/Naval Support Facility Deveselu

Armata rusa este preocupata de instalarea sistemelor NATO antiracheta in Romania, Polonia si in alte tari europene, urmand sa ia masuri pentru contracararea acestor amenintari, afirma colonelul Oleg Pusni, directorul Institutului de cercetare al Ministerului rus al Apararii.

"Aceste rachete ar urma sa fie instalate in Polonia si Romania inainte de anul 2018. Observam ca Statele Unite creeaza noi sisteme antiracheta. Da, credem ca vor aparea noi sisteme de tip SM-3 care vor fi o amenintare pentru Rusia. Testele efectuate anul acesta cu sisteme SM-3 au generat preocupare", a declarat Pusni, potrivit agentiei Sputnik.

Potrivit oficialului militar rus, Statele Unite ar intentiona sa modernizeze aproximativ 50 de nave militare pentru a le folosi la extinderea sistemului antibalistic.

"Pana in anul 2020, ne asteptam ca 48-49 de nave militare americane sa fie modernizate, pentru a fi folosite la sistemul antibalistic. Americanii au anuntat clar aceste planuri", a subliniat ...citeste mai departe despre "Moscova avertizeaza: Rusia este preocupata de sistemele antiracheta din Europa si va lua masuri" pe Ziare.com

#Rusia sistem antiracheta Romania, #Rusia masuri sistem antiracheta Europa , #Stiri International