Moscova admite ca 2.400 de rusi lupta pentru Statul Islamic

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 17:49
772 citiri

Aproximativ 2.400 de cetateni rusi lupta alaturi de militantii Statului Islamic, a admis prim-adjunctul directorului Securitatii Federale, Serghei Smirnov, vineri.

Smirnov a mai spus ca, in total, cam 3.000 de cetateni din Asia Centrala lupta in interiorul diverselor grupari ale Statului Islamic, scrie Reuters.

Oficialul rus a precizat ca problema imigrantilor care fug din Orientul Mijlociu in Europa se va accentua, ceea ce, potential, poate reprezenta o "mare amenintare" pentru Rusia.

"Asertiunea ca sustinerea Moscovei afecteaza negativ situatia din Siria - si fluxul de refugiati in particular - nu este adevarata. Aceasta situatie este cauzata de expansiunea Statului Islamic in regiune", a explicat acesta.

Smirnov a aratat inspre SUA atunci cand a afirmat si ca "unele tari incearca sa eludeze" cooperarea internationala in lupta impotriva terorismului. "Exista cooperare, dar nu la nivelul corect - in special cu Statele Unite", a spus acesta.

Siria cere ca Rusiei sa i se ...citeste mai departe despre "Moscova admite ca 2.400 de rusi lupta pentru Statul Islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rusi luptatori Stat Islamic, #rusi Stat Islamic SUA , #Stiri International