Moody's a imbunatatit ratingul Coreii de Sud la Aa3

Luni, 27 August 2012, ora 12:27
897 citiri
Moody's a imbunatatit ratingul Coreii de Sud la Aa3

Agentia de evaluare Moody's a imbunatatit luni, cu o treapta, ratingul de tara al Coreii de Sud, pana la "Aa3" de la "A1", citand fiscalitatea solida si vulnerabilitatea externa redusa a sectorului bancar.

Imbunatatirea ratingului vine la aproape cinci luni dupa ce Moody's a modificat perspectiva de rating la "pozitiva" de la "stabila". De asemenea, ratingul "Aa3" este cel mai mare calificativ acordat vreodata Coreii de Sud de Moody's, transmite Reuters.

"Fundamentele fiscale solide ale Coreii de Sud ofera un spatiu larg de manevra pentru a face fata riscurilor domestice si socurilor externe", a informat Moody's.

"In plus, economia sud-coreeana a demonstrat rezistenta la socurile externe in conditiile in care a evitat recesiunea din cauza crizei financiare globale din 2009, iar in 2010 si-a revenit puternic", a adaugat agentia de evaluare. Un alt factor care a stat la baza imbunatatirii ratingului Coreii de Sud este diminuarea riscului de colaps in Coreea de Nord, pe masura ce aceasta din urma trece printr-o schimbare de lider.

Ramane de vazut daca si celelalte mari agentii de rating vor urma exemplul Moody's. In prezent Fitch atribuie Coreii de Sud ratingul "A plus" in timp ce Standard & Poor's mentine ratingul Coreii de Sud la "A". In plus, Fitch a imbunatatit perspectiva de rating pentru Coreea de Sud la pozitiva inca din luna noiembrie 2011, insa Standard & Poor's pastreaza o perspectiva stabila ca urmare a riscurilor asociate cu schimbarea de regim in Coreea de Nord.

#Moodys rating Coreea, #rating tara Coreea, #economie Coreea , #Stiri International