Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Momente cheie ale administratiilor americane, in secolul XXI. Deciziile istorice adoptate de Bush Jr., Obama si Trump

Momente cheie ale administratiilor americane, in secolul XXI. Deciziile istorice adoptate de Bush Jr., Obama si Trump
Administratiile americane de la inceputul secolului XXI au cunoscut momente cheie, gestionand printr-o paleta diversa de masuri politicile pe plan intern si implicarea pe scena internationala.

Redam retrospectiv cateva dintre deciziile reprezentative adoptate de fiecare administratie:

Administratia George W. Bush jr. (2001-2008)


- Presedintele american a semnat, la 2 august 2005, Acordul CAFTA pentru deschiderea de noi piete pentru lucratorii americani si bunurile produse in Statele Unite, fiind eliminate tarifele pentru aproximativ 80% dintre bunurile exportate.

- La 7 iunie 2001, a fost promulgata legislatia pentru reducerea taxelor, fiind vorba de reduceri in cuantum de 1,35 trilioane pe o durata de zece ani.

- In data de 10 august 2005, a adoptat legea cunoscuta drept ''The Highway Bill'' pentru modernizarea retelei de drumuri, poduri si sisteme de tranzit in masa, parte a unui plan multianual de finantare. Programul viza investitii de peste 286 miliarde de dolari in domeniul transporturilor.

- In 2005, a semnat Legea pentru cresterea sigurantei si calitatii pacientilor in scopul imbunatatirii serviciilor de sanatate pentru americani, fiind implementat un sistem voluntar de raportare a erorilor medicale.

- Dupa o perioada de zece ani, la 8 august 2005, a fost adoptata prima lege dedicata planului national energetic cu scopul cresterii independentei energetice a SUA, modernizarea retelei existente, incurajarea eficientei energetice si promovarea surselor energetice alternative si regenerabile. In 2007, Bush a semnat un nou document important in domeniul energetic - Legea Independentei si Securitatii Energetice cu scopul asumat al extinderii combustibililor alternativi.

- In domeniul asigurarilor medicale a fost adoptata, in 2003, o noua prevedere prin care persoanele varstnice si cele cu dizabilitati isi puteau alege planul de sanatate si beneficiile mai bune de tratament.

- A sprijinit reforma in domeniul social, promovand un program saptamanal de lucru de 40 de ore, fie in cadrul unei activitati desfasurate independent, fie intr-o forma organizata.

- Administratia Bush a suplimentat fondurile necesare misiunilor externe ale armatei in razboiul impotriva terorismului. Pe fondul luptei de combatere a terorismului au fost luate masuri configurate sub forma legii cunoscute drept - ''Patriot Act'' (26 octombrie 2001). In mandatul sau a avut loc reorganizarea structurilor de informatii in cadrul Departamentului Securitatii In ...citeste mai departe despre "Momente cheie ale administratiilor americane, in secolul XXI. Deciziile istorice adoptate de Bush Jr., Obama si Trump" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 361 ori
Citeste mai multe despreAmerica administratie bush jr Obama Trump