Moldova a ales Rusia: Ce inseamna votul pentru Romania?

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 09:00
809 citiri

Republica Moldova si-a decis duminica viitorul. Dupa 20 de ani, cetatenii Republicii Moldova au ales prin vot direct ca Igor Dodon, candidatul pro-rus, sa conduca tara in urmatorii patru ani.

Ce inseamna acest lucru pentru Romania? Deputatul de diaspora Eugen Tomac, care este si cetatean basarabean, este de parere ca toata politica lui Dodon va fi construita in jurul "pericolul romanesc", linie pe care si-o doreste si Moscova.

Vezi cum s-a desfasurat ziua alegerilor in Republica Moldova

"Dodon va schimba fundamental politica R. Moldova fata de Romania. Practic toata activitatea sa politica va fi construita in jurul 'pericolul romanesc' de care trebuie sa se apare tanarul stat. Aceasta este si linia pe care si-o doreste Moscova. Dodon va fi un politician care prin gesturi extreme va incerca in mod constant sa confirme Kremlinului ca este un instrument util si fidel lui Putin", a declarat Eugen Tomac pentru Ziare.com.

Ce va trebui sa faca Romania de acum incolo, cu Igor Dodon ...citeste mai departe despre "Moldova a ales Rusia: Ce inseamna votul pentru Romania?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri Moldova Eugen Tomac, #Dodon castiga alegeri Moldova , #Stiri International