Moda veche este noua moda in turism: Hotelierii arunca designul de serie si imbraca haina culturii locale FOTO

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 17:10
2295 citiri
Moda veche este noua moda in turism: Hotelierii arunca designul de serie si imbraca haina culturii locale FOTO

Unul dintre cele mai puternice trenduri in arta din ultimii ani este redescoperirea traditiilor locale. Pana si in domeniul culinar, bucatari de legenda, precum Rene Redzepi de la Noma sau Simon Rogan de la L'Enclume, s-au intors la prima dragoste, bucataria nationala. Fenomenul a cuprins una cate una, toate ramurile artei si incepe sa influenteze si afacerile, ca de exemplu, cele din turism.

Hotelierii renunta pe rand la principiul "as putea fi oriunde" si angajeaza artizani locali care sa transforme camerele decorate in serie, fara personalitate, in monumente de culoare si cultura locala.

Wall Street Journal a realizat un top al hotelurilor din intreaga lume care s-au adaptat cel mai bine la filosofia zonei in care sunt amplasate si pastreaza cel mai bine influentele locale, atragand anual mii de turisti.

Hotelul din jungla - Andaz Papagayo, Costa Rica

Sursa foto: The Wall Street Journal

Amplasat in jungla luxurianta din Costa Rica, cu un design naturalist al arhitectului Ronald Zurcher, Andaz Papagayo a fost proiectat astfel incat sa se integreze in peisajul inconjurator. Fatada este fabricata din bambus provenit din regiunea Guanacaste. In interior, corpurile de iluminat, create de designerul Kenneth Cobonpue pentru cele 153 de camere, au fost inspirate de cuiburile pasarilor orioles aurii, una dintre cele 812 de specii de pasari din aceasta tara.

Camerele includ, de asemenea, tesaturi si sculpturi traditionale facute de artizani din zona inconjuratoare. "In plimbarile noastre prin zona, am gasit mai multe elemente arheologice pre-columbiene facute din roci magmatice si din lut", a spus Zurcher. "Am folosit aceeasi sursa de inspiratie."

Preturile unei camere pleaca de la 370 de euro pe noapte.

Hotelul marilor orase - Ace Hotel, Londra

Sursa foto: The Wall Street Journal

Designerul Barber Osgerby si Universal Design Studios au fost solicitati pentru concepe un hotel, Ace, care sa aiba la baza istoria bogata a cartierului londonez East End, folosind materiale si mestesuguri predominant britanice.

Alex Calderwood, proprietarul hotelui Ace, care a fost deschis in septembrie, a spus ca a cautat artizani locali plimbandu-se prin zona. Ace are 258 de camere si a fost deschis in septembrie.

Preturile pornesc de la 180 de lire sterline.

Grand Hotel - Marmara Park Avenue, New York

Sursa foto: The Wall Street Journal

De la decorurile din hol si semineul de patru metri, si pana la usa din bronz de la intare, aproape totul din hotelul Marmara Park Avenue a fost de designeri di New York si New Jersey.

Designul opulent al hotelului, apartine artistului new-yorkez Joe Ginsberg, care a apelat la mai multi artizani locali, de la sticlari din New York, la artisti din Manhattan.

"Este un hotel reprezentativ pentru New York, am pastrat atitudinea orasului in tot", a psu Ginsberg.

Marmara Park Avenue are 128 de camere si trei apartamente, precum si un centru de wellnes, o sala de conferinte si o piscina.

Preturile pleaca de la 550 de dolari.

Hotelul de pe plaja - Uxua, Trancoso, Brazil

Sursa foto: The Wall Street Journal

Mai multe case si vile din piata centrala a orasului brazilian Transcoso au fost transformate intr-un hotel, aflat la o aruncatura de bat de ocean.

Acest hotel este punctul culminant al creatiilor lui Wilbert Das, fostul director creativ al celor de la Diesel, care si-a petrecut anii in lumea designului.

Construit in 2009, hotelul Uxua a continuat sa se dezvolte, ultima vila inclusa, Casa Terraço do Ceu, deschisa in ianuarie, are inclus un mozaic creat de artistul Joao Calazan, corpurile de iluminat sunt facute din lemn Brauna, iar fotolii sunt facute de tamplarul din Trancoso, Edu, din lemn de eucalipt.

"Am fost inspirat de indemanarea si entuziasmul localnicilor", a spus Das.

Preturile pleaca de la 491 de dolari.

Hip Hostel - Generator, Barcelona

Sursa foto: The Wall Street Journal

Cu un penthouse inconjurat de o terasa, oferind imaginea Sagrada Familia, si cu un total de 145 de camere, Generator din Barcelona este o pensiune peste medie.

O companie locala a furnizat o mare parte din lemnul de stejar pentru usi si dulapuri; veiozele, retro, au provin de la magazinul de design Vinson; iar tavanul barului este acoperit cu peste 300 de felinare inspirate din sarbatoarea traditionala din zona, Festa Major de Gràcia

Pretul pleaca de la 250 de euro pentru penthouse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#design hoteluri, #top hoteluri , #Stiri International