Ministrul ungar de Externe: Nu construim gard la granita cu Romania. Speram ca va puteti apara frontierele

Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 17:22
1220 citiri
Ministrul ungar de Externe: Nu construim gard la granita cu Romania. Speram ca va puteti apara frontierele
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat, vineri, ca Ungaria nu va construi la frontierele sale "niciun kilometru de gard in plus fata de ce e necesar" si si-a exprimat speranta ca Romania este in masura sa-si protejeze granitele proprii.

"Poate sa-mi spuna cineva daca am un flux de 8.000 - 10.000 de migranti ilegali pe zi pe o portiune de frontiera de mai multe sute de kilometri cum pot sa-mi indeplinesc obligatiile prevazute de Acordul de la Schengen fara un obstacol fizic? Prin construirea acestui gard nu am adus niciun prejudiciu oamenilor cinstiti. (...)

Nu construim niciun kilometru de gard in plus fata de ce este necesar si speram foarte mult ca Romania e in masura sa-si apere propriile granite si niciodata nu va trebui sa se confrunte cu fluxul de migranti cu care a trebuit sa se confrunte Ungaria", a spus Szijjarto, intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul roman al Afacerilor Externe, Lazar Comanescu.

Ministrul maghiar de Externe: Daca ...citeste mai departe despre "Ministrul ungar de Externe: Nu construim gard la granita cu Romania. Speram ca va puteti apara frontierele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gard granita Ungaria Romania, #imigranti Romania , #Stiri International