Ministrul ungar de Externe "aminteste" ca tara sa se poate impotrivi aderarii Romaniei la Schengen

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 23:02
802 citiri

Peter Szijjarto, ministrul ungar al Afacerilor Externe, avertizeaza ca tara sa poate impiedica aderarea Romaniei la spatiul Schengen, daca aceasta va deveni un coridor alternativ pentru refugiatii care vor sa ajunga in Ungaria.

Szijjarto a fost intrebat de reporterul publicatiei Magyar Idok cu privire la gestionarea in comun a crizei imigrantilor cu Romania, care s-a oferit sa participe la actiune in schimbul aderarii la Schengen.

"Un gard construit la frontiera sarba va avea cu siguranta ca efect faptul ca traficantii vor cauta alte rute. Intrebarea este daca spre dreapta sau spre stanga. Daca te duci drept, acesta va fi testul mare pentru Romania", a aratat seful diplomatiei ungare.

"Am inceput lucrarile pregatitoare cu privire la construirea unui gard, pentru ca daca Romania nu va fi capabila sa opreasca valul de imigratie care apare acolo, atunci trebuie sa mergem mai departe", a continuat acesta, aratand ca problema gardului ii "frustreaza" pe unii membri ai elitei ...citeste mai departe despre "Ministrul ungar de Externe "aminteste" ca tara sa se poate impotrivi aderarii Romaniei la Schengen" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ungaria Romania imigranti Schengen, #Ungaria impiedica aderare Romania Schengen , #Stiri International