Ministrul turc de Interne ameninta UE: Daca lasam zilnic sa treaca 15.000 de refugiati, va va durea capul!

Vineri, 17 Martie 2017, ora 12:31
1045 citiri

Ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu, a amenintat, vineri, Uniunea Europeana cu ruperea acordului privind refugiatii si cu trimiterea lunara a 15.000 de migranti in Europa.

"Avem un acord de readmisie. Daca doriti, in fiecare zi vom lasa sa treaca 15.000 de refugiati si va va durea capul", a declarat Soylu la un eveniment care a avut loc joi seara la Ankara, informeaza cotidianul Hurriyet, citat de EFE.

Soylu a declarat ca, prin actiunile sale, Europa intentioneaza sa slabeasca Turcia.

"Olanda, Germania! Credeti ca nu ne dam seama? Ati primit Turcia in UE? Ne-ati ajutat sa luptam impotriva terorismului?", s-a intrebat retoric Soylu.

Turcia ameninta constant Uniunea Europeana cu suspendarea acordului incheiat in martie 2016 prin care s-a angajat, in schimbul asistentei economice si a scutirii de vize pentru cetatenii turci, sa primeasca refugiati care au reusit sa ajunga din Turcia in Grecia.

Amenintarile s-au inmultit dupa ce autoritati regionale din Germania si Olanda au interzis desfasurarea pe teritoriile celor doua natiuni europene a unor mitinguri la care urmau sa participe ministri turci aflati in campanie electorala in perspectiva referendumului din aprilie privind reforma constitutionala care i-ar oferi presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan prerogative sporite.

Turcia santajeaza de mai multe zile UE, invocand refugiatii. Vezi cum raspunde Comisia Europeana.

Tensiunile au escaladat, ajungandu-se si la gesturi simbolice. O asociatie a producatorilor de carne rosie din Turcia a luat decizia de a trimite 40 de vaci inapoi in Olanda, argumentand ca nu mai vrea sa le creasca din cauza crizei politice dintre cele doua tari.

Citeste mai multe despre:

Scandalul acuzatiilor naziste ale lui Erdogan: Danemarca reactioneaza, lui Merkel i se cere sa retraga trupele din TurciaTurcia a suspendat contactele la nivel inalt cu Olanda si i-a interzis accesul in tara ambasadoruluiIn plin scandal cu Occidentul, Turcia santajeaza UE cu reevaluarea acordului privind imigratia ...citeste mai departe despre "Ministrul turc de Interne ameninta UE: Daca lasam zilnic sa treaca 15.000 de refugiati, va va durea capul!" pe Ziare.com

#Turcia refugiati miting Olanda , #Stiri International