Turcia, acuzata ca a cumparat petrol de la Statul Islamic

Joi, 09 Iulie 2015, ora 20:04
870 citiri
Turcia, acuzata ca a cumparat petrol de la Statul Islamic
Foto: Ziare.com

Reteaua terorista Statul Islamic, activa in Irak, Siria si Libia, poate fi invinsa destul de rapid printr-o colaborare stransa a membrilor comunitatii internationale, apreciaza ministrul israelian al Apararii, Moshe Yaalon, criticand Turcia, "stat membru NATO", pentru cooperarea cu teroristii sunniti.

"Daca toate tarile care vad grupul terorist Statul Islamic ca inamic ar colabora militar si economic, operatiunile ar fi incununate rapid de succes", declara Moshe Yaalon intr-un interviu acordat cotidianului La Repubblica in timpul unei vizite in Italia.

"Dar nu pot sa nu ma intreb: Turcia cumpara petrol de la grupul terorist Statul Islamic, permite tranzitul islamistilor spre teritorii controlate de aceasta organizatie; si, totusi, este membra NATO. Care este politica lor si care le sunt prioritatile? Sunt diferite de cele ale altor tari? Sa luam, in schimb, exemplul Rusiei: ei pot colabora cu Israelul pentru ca au o pozitie mult mai clara fata de terorismul islamist", explica ...citeste mai departe despre "Turcia, acuzata ca a cumparat petrol de la Statul Islamic" pe Ziare.com

#Turcia petrol Stat islamic, #Israel acuzatii Turcia Stat islamic , #Stiri International