Ministrul german de Externe: Nu avem alta solutie decat sa ne retragem trupele din Turcia

Luni, 05 Iunie 2017, ora 17:26
1216 citiri
Ministrul german de Externe: Nu avem alta solutie decat sa ne retragem trupele din Turcia
Foto: Hurryet Daily News

Germania nu are alta solutie decat sa inceapa procesul de retragere a trupelor militare din baza aeriana turca de la Incirlik, a anuntat luni ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, informeaza site-ul agentiei Reuters.

"Turcia ne-a transmis foarte clar ca, din motive politice interne, nu poate aproba vizita parlamentarilor nostri. Intrucat operatiunile militare sunt aprobate de catre Parlament, oficialii germani trebuie sa poata vizita aceasta baza. Turcia trebuie sa inteleaga situatia, iar noi vom transfera militarii de la Incirlik. Parlamentul german va cere Guvernului sa gaseasca un alt loc pentru trupele noastre", a declarat Sigmar Gabriel.

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a transmis ca delegatia parlamentara germana ar putea vizita baza NATO din orasul Konya, daca doreste, dar a precizat ca nu e inca posibila o vizita la baza aeriana de la Incirlik, din sudul Turciei.

Turcia a blocat mai multe cereri din partea unor parlamentarilor germani de a vizita cei 270 de soldati germani aflati in baza aeriana de la Incirlik, pentru a sustine campania impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic.

Relatiile bilaterale dintre aliatii NATO Germania si Turcia s-au deteriorat dupa ce Berlinul a acordat azil politic unor oficiali militari turci suspectati de implicare in lovitura de stat esuata din 2016.

In trecut, Germania le-a interzis politicienilor turci sa se adreseze expatilor in cadrul unor mitinguri pentru organizarea referendumului de extindere a prerogativelor prezidentiale. In replica, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania de "tactici naziste".

Berlinul si-a manifestat in repetate randuri ingrijorarea cu privire la tendinta de guvernare autoritara in Turcia.

Germania este gata sa-si retraga trupele din Turcia. Avioanele nemtesti de la Incirlik si-ar putea lua zborul definitiv ...citeste mai departe despre "Ministrul german de Externe: Nu avem alta solutie decat sa ne retragem trupele din Turcia" pe Ziare.com

#trupe germane Turcia, #retragere trupe Turcia , #Stiri International