Ministrul de Interne din Turcia demisioneaza, criticat pentru modul in care a introdus masurile anti-Covid

Duminica, 12 Aprilie 2020, ora 23:37
802 citiri
Ministrul de Interne din Turcia demisioneaza, criticat pentru modul in care a introdus masurile anti-Covid
Foto: captura video

Influentul ministru turc de interne, Suleyman Soylu, si-a prezentat duminica demisia dupa ce a fost aspru criticat pentru modul in care a gestionat izolarea populatiei in scopul de a opri raspandirea noului coronavirus, noteaza AFP.

"Fie ca natiunea mea, careia nu am vrut niciodata sa-i fac rau, si presedintele nostru, caruia ii voi fi credincios toata viata, sa ma ierte. Parasesc functia de ministru de interne pe care am avut onoarea sa o indeplinesc", a declarat Suleyman Soylu intr-un comunicat.

Vineri seara, Ministerul de Interne a luat prin suprindere milioane de turci anuntand intrarea in vigoare doua ore mai tarziu a interdictiei de parasire a domiciliului timp de 48 de ore in cele mai mari 30 de orase din tara.

Acest anunt de ultim moment a facut ca mii de turci in panica sa se precipite in magazine pentru a face provizii, fara a tine cont de regulile de distantare sociala.

Numerosi opozanti si internauti au criticat ulterior guvernul pentru modul in care a fost pusa in aplicare izolarea populatiei, acuzand autoritatile ca periclitat viata a mii de persoane.

Exprimandu-se dupa scenele de haos de vineri seara, Suleyman Soylu a subliniat ca masura de izolare s-a derulat in cadrul "instructiunilor presedintelui nostru", Recep Tayyip Erdogan.

Duminica, Suleyman Soylu si-a asumat insa "intreaga responsabilitate pentru punerea in aplicare a acestei masuri".

"A fost vorba despre o masura luata de buna-credinta, vizand sa incetineasca pe cat posibil raspandirea pandemiei in cursul weekendului", a adaugat el.

Izolarea, care se va incheia duminica la miezul noptii, a fost decretata in contextul in care pandemia de COVID-19 s-a accelerat in ultimele zile in Turcia.

Circa 57.000 de persoane au fost infectate si aproximativ 1.200 au murit, potrivit ultimului bilant prezentat duminica de Ministerul Sanatatii. ...citeste mai departe despre "Ministrul de Interne din Turcia demisioneaza, criticat pentru modul in care a introdus masurile anti-Covid" pe Ziare.com

#Suleyman Soylu demisie ministru interne Turcia , #Stiri International