Ministrul de Externe din Coreea de Nord: A venit randul SUA sa plateasca. Militarii nostri cer sa fie reglat cu foc scorul cu americanii

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 21:25
850 citiri
Ministrul de Externe din Coreea de Nord: A venit randul SUA sa plateasca. Militarii nostri cer sa fie reglat cu foc scorul cu americanii
Foto: Arhiva Pixabay

Coreea de Nord va raspunde "cu foc" la decizia presedintelui SUA, Donald Trump, de a "aprinde fitilul razboiului" prin declaratiile "beligerante si nebunesti" facute la Adunarea Generala ONU, ameninta Ri Yong-Ho, ministrul nord-coreean de Externe.

"Prin declaratiile beligerante si nebunesti facute la Natiunile Unite, Donald Trump a aprins fitilul razboiului impotriva noastra", a declarat Ri Yong-Ho, intr-un interviu acordat agentiei de presa ruse Tass.

"Stimatul lider Kim Jong-Un a transmis un avertisment sever: Statele Unite trebuie sa actioneze cu multa atentie si sa inceteze sa ne mai deranjeze, daca nu vor sa fie facute de rusine in fata intregii lumi expunandu-se unui atac militar din partea noastra. Liderul nord-coreean a afirmat ca fortele noastre strategice, care au capabilitati extrem de puternice, necunoscute de nimeni, nu vor lasa America, un stat agresor, sa ramana nepedepsita", a adaugat Ri Yong Ho.

"Acum a venit randul Americii sa plateasca; intregul nostru popor, toti militarii nostri cer insistent sa fie reglat scorul final cu americanii cu foc, nu prin cuvinte. Aproape ca am atins punctul final in scopul nostru suprem de a avea un echilibru real de capabilitati in raport cu Statele Unite.

Armele noastre nucleare nu vor fi niciodata subiect de negocieri atat timp cat politica Statelor Unite de a face presiuni asupra Coreei de Nord nu va fi oprita definitiv", a atras atentia ministrul nord-coreean de Externe.

In discursul rostit la Adunarea Generala ONU, in septembrie, Donald Trump a avertizat ca va "distruge" Coreea de Nord, in cazul in care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma "misiunea sinucigasa" de a ameninta Statele Unite.

"In Coreea de Nord exista un regim depravat, o banda de criminali. Daca acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja in misiunea sinucigasa de a ameninta SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a declarat Donald Trump.

Recent, Donald Trump a afirmat ca "negociatorii americani" au fost facuti "sa para prosti", subliniind ca "un singur lucru va functiona" in cazul Coreei de Nord, o referire la o posibila interventie militara.

Administratia Vladimir Putin a lansat un apel la retinere si la evitarea actiunilor care ar putea deteriora situatia in Peninsula Coreea. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a indemnat "mintile infierbantate" sa inceteze "abordarea copiilor de gradinita", dupa insultele intre presedintele Donald Trump si liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

Do ...citeste mai departe despre "Ministrul de Externe din Coreea de Nord: A venit randul SUA sa plateasca. Militarii nostri cer sa fie reglat cu foc scorul cu americanii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Coreea de Nord amenintari SUA , #Stiri International