Ministrul de externe britanic: Contributia Regatului Unit la securitatea Europei este neconditionata

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 18:59
861 citiri

Contributia Marii Britanii la securitatea europeana este "neconditionata", a declarat ministrul de externe britanic, Boris Johnson, pentru un ziar francez, negand speculatiile potrivit carora guvernul sau a lansat o amenintare voalata privind reducerea cooperarii daca nu va fi incheiat niciun acord comercial post-Brexit, relateaza sambata Reuters.

"Cooperarea noastra in lupta impotriva infractionalitatii si a terorimsului va fi slabita daca Marea Britanie paraseste blocul comunitar fara un nou acord privind comertul si alte probleme", se arata intr-o scrisoare adresata miercuri de premierul Theresa May Uniunii Europene.

Intrebat intr-un interviu pentru Le Figaro daca Marea Britanie incearca sa foloseasca cooperarea in domeniul securitatii ca obiectul unui troc in cadrul negocierilor pentru a incheia un acord comercial cu UE, Johnson a declarat: "Nu, deloc."

"Consideram contributia istorica a Regatului Unit la securitate si stabilitate in Europa ca fiind neconditionata", a declarat oficialul britanic in interviul publicat sambata.

"Vom mentine aceasta contributie, de care beneficiaza toata Europa si lumea. Este in interesul nostru si in interesul altora si speram ca aceasta va fi una dintre componentele parteneriatului nostru profund si special cu UE", a subliniat ministrul britanic.

Ministrul de externe pentru Brexit David Davis a afirmat de asemenea joi ca declaratiile premierului britanic nu constituie o amenintare.

"Aceasta este o declaratie a faptului ca aceasta ar fi daunator pentru ambele parti (Marea Britanie si UE - n.red.) daca nu ajungem la un acord. Este un motiv pentru a ajunge la un acord", a subliniat el.

In pofida acestor asigurari, afirmatiile premierului May au fost larg interpretate ca o amenintare voalata de ambele parti ale Canalului Manecii. ...citeste mai departe despre "Ministrul de externe britanic: Contributia Regatului Unit la securitatea Europei este neconditionata" pe Ziare.com

#Brexit securitate Europa, #Marea Britanie aparare Europa , #Stiri International