Ministrul de Externe al Marii Britanii isi anuleaza vizita la Moscova

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 17:13
786 citiri
Ministrul de Externe al Marii Britanii isi anuleaza vizita la Moscova
Foto: Facebook/Boris Johnson

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, isi anuleaza vizita in Rusia, prevazuta luni, din cauza "evolutiilor din Siria care au schimbat fundamental situatia".

"Prioritatea mea este acum sa continui contactul cu Statele Unite si altii odata cu apropierea summit-ului G7, pe 10 si 11 aprilie, in vederea organizarii unei sustineri internationale coordonate a unui armistitiu pe teren si intensificarii procesului politic", a anuntat el, sambata, citat de AFP.

"Am vorbit despre aceste planuri in detaliu cu secretarul de Stat american, Rex Tillerson. El se va duce la Moscova, asa cum este prevazut, iar dupa intalnirea G7 le va putea transmite acest mesaj clar si coordonat rusilor", a adaugat el.

"Deplangem apararea continua de catre Rusia a regimului al-Assad, inclusiv dupa atacul cu arme chimice impotriva unor civili nevinovati", a continuat ministrul britanic, indemnand "Rusia sa faca tot ceea ce este posibil pentru ca sa aiba o rezolvare politica in Siria si pentru a coopera cu restul comunitatii internationale, pentru a se asigura ca evenimentele socante de saptamana trecuta sa nu mai aiba loc niciodata".

Ca riposta la un presupus atac chimic, imputat regimului sirian, soldat cu 86 de morti, marti, in localitatea rebela Khan Sheikhan (nord-vest), Statele Unite au tras vineri devreme 59 de rachete de croaziera de tip Tomahawk catre baza aeriana al-Shayrat, de la bordul navelor USS Porter si USS Ross, de pe Marea Mediterana.

Presedintele rus Vladimir Putin - a carui tara, impreuna cu Iranul, este principalul aliat al presedintelui sirian Bashar al-Assad - a spus ca el considera atacurile americane drept o "agresiune impotriva unui stat suveran".

Premierul rus Dmitri Medvedev a apreciat ca actiunile Washingtonului sunt in "totala contradictie cu dreptul international" si "la limita confruntarii militare cu Rusia".

Londra a anuntat vineri ca "sustine deplin actiunea Statelor Unite" in Siria.

Iata cum a luat Donald Trump decizia de a bombarda Siria ...citeste mai departe despre "Ministrul de Externe al Marii Britanii isi anuleaza vizita la Moscova" pe Ziare.com

#Boris Johnson anuleaza vizita Moscova Siria , #Stiri International