Ministrul britanic al Apararii a fost demis in urma unei scurgeri de informatii

Miercuri, 01 Mai 2019, ora 21:18
718 citiri

Ministrul britanic al Apararii, Gavin Williamson, a fost demis, el fiind considerat vinovat de premierul Theresa May ca ar fi oferit informatii ziarului Daily Telegraph privind discutii in Consiliul de Securitate Nationala.

Guvernul britanic a informat ca premierul si-a pierdut increderea "in capacitatile lui Williamson de a-si indeplini functia". Penny Mordaunt va prelua interimatul.

Williamson, cel care a ocupat functia de ministru din 2017, neaga ca el ar fi sursa scurgerii de informatii.

Ancheta privind scurgerea de informatii din Consiliul de Securitate Nationala a fost demarata dupa ce Daily Telegraph a informat ca s-a discutat in consiliu despre posibilele riscuri pentru securitatea nationala aduse de o intelegere cu compania chineza de telecomunicatii Huawei.

Consiliul de Securitate Nationala este format din ministri importanti, iar intalnirile saptamanale sunt conduse de premier. Alti ministri, oficiali si figuri importante sunt invitati cand este nevoie.

In aceste intalniri serviciile secrete - GCHQ, MI6, MI5 - pot oferi informatii pretioase ministrilor.

Nu a existat pana in acest moment o confirmare oficiala privind rolul pe care l-ar putea juca Huawei in viitoarea retea 5G din Marea Britanie.

Scandalul Huawei: Marea Britanie spune ca nu are dovezi de spionaj, UE este rezervataGrupul Huawei, suspectat de spionaj, contraataca si depune plangere contra SUASUA strica relatiile cu tarile aliate care utilizeaza echipamente Huawei ...citeste mai departe despre "Ministrul britanic al Apararii a fost demis in urma unei scurgeri de informatii" pe Ziare.com

#ministrul Apararii britanic demis , #Stiri International