Ministru turc: Aveti grija cu scolile Gulen, sa nu se intample si in Romania ca in Turcia

Miercuri, 17 August 2016, ora 18:53
860 citiri
Ministru turc: Aveti grija cu scolile Gulen, sa nu se intample si in Romania ca in Turcia
Foto: Facebook/Fetullah Gulen

Lutfi Elvan, ministrul Dezvoltarii din Turcia, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Bucuresti, ca scolile din miscarea Gulen din Romania ar putea fi la baza unei lovituri de stat cum a fost cea din Turcia in 15 iulie.

"Va privim ca pe niste prieteni si va spun cu toata sinceritatea sa aveti mare grija cu scolile organizatiei teroriste FETO; este posibil sa se intample peste ceva vreme si aici ce s-a intamplat in Turcia", a sustinut ministrul turc.

In ce priveste reactia autoritatilor romane in legatura cu scolile, Elvan a spus ca acestea trebuie sa actioneze cum considera ca este corect.

"Noi am trecut prin asa ceva si nu va dorim sa treceti prin aceasta experienta", a mai spus demnitarul.

El a declarat ca in Romania este greu de inteles aceasta "organizatie terorista" cu mai multe fete care practica un tip de islamism distorisionat. De asemenea, Lutfi Elvan a sustinut ca scolile din miscarea Gulen "racoleaza" copii incepand cu varsta de cinci ani, uneori ...citeste mai departe despre "Ministru turc: Aveti grija cu scolile Gulen, sa nu se intample si in Romania ca in Turcia" pe Ziare.com

#Lutfi Elvan avertisment scoli Gulen Romania, #scoli Gulen Romania avertisment Turcia, #scoli Gulen Romania lovitura stat, #Gulen lovitura stat Turcia , #Stiri International