Ministru: Nu exista nicio solicitare oficiala de la institutiile europene catre Guvern pe modificarile la Legile Justitiei

Duminica, 27 August 2017, ora 19:44
915 citiri
Ministru: Nu exista nicio solicitare oficiala de la institutiile europene catre Guvern pe modificarile la Legile Justitiei
Foto: gov.ro

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, duminica, la Alba Iulia, ca nu exista pana in prezent nicio solicitare oficiala adresata de institutiile europene Guvernului Romaniei cu privire declaratiile ministrului Justitiei despre modificarile sistemului judiciar, el calificand drept "zvonuri" informatiile pe aceasta tema aparute in spatiul public. Negrescu a precizat ca ministrul Justitiei ar urma sa transmita la Bruxelles un document pe aceasta tema.

Victor Negrescu a spus, intr-o conferinta, ca dupa declaratiile recente ale ministrului Justitiei, Tudorel Toader, despre "viziunea" sa cu privire la modificarea sistemului judiciar, in spatiul public au aparut informatii ca institutiile europene si Comisia Europeana ar solicita explicatii Romaniei.

"Nu exista pana in prezent nicio solicitare oficiala adresata Guvernului Romaniei cu privire la aceste declaratii ale ministrului Justitiei pentru ca nu exista un document. Urmeaza sa trimita un document (n.r. Ministerul Justitiei va trimite un document institutiilor europene) " a spus Negrescu.

El a explicat ca aceste zvonuri ar fi aparut dupa ce au fost preluate incomplet elemente dintr-o conferinta de presa a unui purtator de cuvant al unei institutii europene in care acesta a raspuns unei intrebari privind propunerile ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

"Ministrul Justitiei a fost in urma cu doua saptamani la Bruxelles discutand cu vicepresedintele Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans, discutand despre aceste principii. Ca urmare a acelui dialog care trebuia sa dureze doar o jumatate de ora si a durat o ora, vicepresedintele Comisiei Europene a tinut sa publice pe pagina sa de Twitter si sa il laude pe ministrul Justitiei pentru dialogul purtat", a spus Negrescu incercand sa explice faptul ca Bruxelles-ul nu a atentionat Romania pe domeniul Justitiei deoarece nu exista un document oficial trimis de partea romana.

In alta ordine de idei, Victor Negrescu a explicat ca Guvernul este in dialog cu institutiile europene pentru a indeplini acele obiective pentru disparitia Mecanismului de Cooperare si Verificare si isi propune sa indeplineasca toate obiectivele in acest sens.

Comisia Europeana a cerut Guvernului roman sa detalieze modificarile propuse la legile justitiei, exprimandu-si ingrijorarea ca ar putea fi un pas inapoi in lupta impotriva coruptiei, a transmis Reuters.

"Solicitam autoritatilor romane proiectul de lege si explicati suplimentare. Irevers ...citeste mai departe despre "Ministru: Nu exista nicio solicitare oficiala de la institutiile europene catre Guvern pe modificarile la Legile Justitiei" pe Ziare.com

#Negrescu Comisia Europeana Legile Justitiei, #modificari Legile Justitiei , #Stiri International