Ministru de la Londra: Foarte probabil Marea Britanie va iesi din UE fara un acord

Duminica, 05 August 2018, ora 14:07
648 citiri
Ministru de la Londra: Foarte probabil Marea Britanie va iesi din UE fara un acord
Foto: Twitter/@LiamFox

Liam Fox, ministrul britanic al Comertului, sustine ca probabilitatea unui Brexit fara acord creste, din cauza "intransigentei" de care da dovada Comisia Europeana.

Ministrul Comertului a declarat ca sansele ca Marea Britanie sa nu reuseasca sa incheie un acord cu Uniunea Europeana sunt de "60-40%". Acesta nu credea ca riscul poate fi mai mare de 50%, dar conditiile s-au schimbat, relateaza BBC.

Conform declaratiilor britanicului, Michel Barnier, negociatorul sef de la Bruxelles, a respins propunerile Marii Britanii "pur si simplu deoarece Marea Britanie nu a facut-o niciodata".

"Daca Uniunii Europene nu i-a placut propunerea noastra, ar trebui sa ne ofere ei o sugestie care sa fie acceptabila si pentru noi", a adaugat ministrul.

Acordul trebuie finalizat de cele doua parti pana la iesirea Marii Britanii din Blocul comunitar pe 29 martie 2019.

Fox considera ca Uniunea Europeana trebuie sa se decida daca va actiona in interesul cetatenilor sau "daca va continua sa fie obsedata de puritatea regulilor sale".

"Este la latitudinea tarilor UE27 sa decida daca vor ca ideologia pura a Comisiei sa fie mentinuta in detrimentul economiei reale", a declarat Fox.

"Consider ca intransigenta Comisiei ne va impinge la un Brexit fara acord", a adaugat acesta.

Citeste si Marea Britanie ar putea refuza sa achite factura de BrexitLondra propune o zona de liber schimb cu UE pentru post-BrexitMinistrul pentru Brexit: Sa ne pregatim pentru lipsa unui acord comercial cu UE ...citeste mai departe despre "Ministru de la Londra: Foarte probabil Marea Britanie va iesi din UE fara un acord" pe Ziare.com

#Brexit fara acord UE , #Stiri International