Militarii americani intind sarma ghimpata la frontiera cu Mexicul, pentru a impiedica migrantii sa intre in tara

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 09:08
743 citiri

Militarii americani au intarit marti masurile de securitate la frontiera cu Mexicul, construind baricade si garduri de sarma ghimpata.

In orasul mexican Tijuana, la granita cu SUA, au sosit marti cu autobuze circa 400 de migranti care au luat-o inaintea unei caravane de refugiati din America Centrala, a declarat agentiei Reuters un martor ocular. Restul caravanei este asteptat in zilele urmatoare. Majoritatea migrantilor provin din Honduras.

Secretarul Apararii Statelor Unite, Jim Mattis, a anuntat ca va ajunge miercuri in zona frontierei, unde au fost desfasurati mii de militari pentru a sprijini eforturile granicerilor si vamesilor de a impiedica migrantii sa patrunda ilegal pe teritoriul american.

US Customs and Border Protection (CBP), agentia vamala si de protectie a frontierei SUA, a anuntat ca va inchide benzile de trafic dinspre Tijuana, pentru a permite soldatilor sa instaleze baricade si garduri.

"CBP este gata si continua sa se pregateasca pentru eventuala sosire a mii de oameni care migreaza intr-o caravana, indreptandu-se spre frontiera Statelor Unite", a declarat Pete Flores, director agentiei pentru operatiunile din San Diego, oras californian situat la mai putin de 40 de km de Tijuana. El s-a referit la "un risc potential de siguranta si securitate".

Vinerea trecuta, presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un decret prin care interzice practic acordarea de azil celor care trec ilegal frontiera. Reuters a consemnat reactii ale migrantilor care sustin ca nu renunta la intentia de a ajunge oricum in SUA.

Pentagonul refuza sa construiasca centre pentru imigranti, asa cum a cerut TrumpTrump le-a cerut militarilor americani sa impuste migrantii care dau cu pietre in ei ...citeste mai departe despre "Militarii americani intind sarma ghimpata la frontiera cu Mexicul, pentru a impiedica migrantii sa intre in tara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sarma ghimpata Mexic SUA , #Stiri International