Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Milioane de francezi nu stiu sa scrie si sa citeasca, iar asta costa enorm

Milioane de francezi nu stiu sa scrie si sa citeasca, iar asta costa enorm
Conform cifrelor oficiale, difuzate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), doar in spatiul metropolitan al Frantei sunt inregistrate 2,5 milioane persoane adulte cu varste intre 16 si 65 de ani (7% din populatie) ca "analfabeti functionali".

Spre deosebire de analfabetii propriu-zisi, care nu au fost niciodata la scoala, acestia au pasit prin clasele scolilor, dar nu si-au format deprinderea de a scrie sau de a citi. Practic, ei nu pot comunica in scris si nici nu pot primi comunicarile altora. Sunt tot nestiutori de carte, ca si ceilalti analfabeti.

Referindu-se la aceasta categorie, ziarul La Tribune aminteste ca cifra nu este o noutate. Agentia Nationala de Lupta Contra Analfabetismului din Franta (ANLCI) o constatase inca din anul 2011, dar nu s-a imbunatatit intre timp. Dupa o clasificare care imparte adultii pe 5 nivele de pregatire, ANLCI consemneaza urmatoarele in raportul sau:

"Numai 7,7% dintre adultii francezi (cu varste intre 16 si 65 ani) ...citeste mai departe despre "Milioane de francezi nu stiu sa scrie si sa citeasca, iar asta costa enorm" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 686 ori