Milioane de francezi nu stiu sa scrie si sa citeasca, iar asta costa enorm

Sambata, 05 Septembrie 2015, ora 16:50
839 citiri

Conform cifrelor oficiale, difuzate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), doar in spatiul metropolitan al Frantei sunt inregistrate 2,5 milioane persoane adulte cu varste intre 16 si 65 de ani (7% din populatie) ca "analfabeti functionali".

Spre deosebire de analfabetii propriu-zisi, care nu au fost niciodata la scoala, acestia au pasit prin clasele scolilor, dar nu si-au format deprinderea de a scrie sau de a citi. Practic, ei nu pot comunica in scris si nici nu pot primi comunicarile altora. Sunt tot nestiutori de carte, ca si ceilalti analfabeti.

Referindu-se la aceasta categorie, ziarul La Tribune aminteste ca cifra nu este o noutate. Agentia Nationala de Lupta Contra Analfabetismului din Franta (ANLCI) o constatase inca din anul 2011, dar nu s-a imbunatatit intre timp. Dupa o clasificare care imparte adultii pe 5 nivele de pregatire, ANLCI consemneaza urmatoarele in raportul sau:

"Numai 7,7% dintre adultii francezi (cu varste intre 16 si 65 ani) ...citeste mai departe despre "Milioane de francezi nu stiu sa scrie si sa citeasca, iar asta costa enorm" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#analfabeti Franta, #program alfabetizare, #analfabeti Finlanda, #analfabeti Japonia , #Stiri International