Mii de oameni au iesit in strada, la Berlin. Sunt nemultumiti de intrarea extremei drepte in Parlament

Duminica, 22 Octombrie 2017, ora 18:10
872 citiri
Mii de oameni au iesit in strada, la Berlin. Sunt nemultumiti de intrarea extremei drepte in Parlament
Foto: Arhiva Ziare.com

Mii de oameni au iesit in strada, duminica, la Berlin pentru a protesta fata de intrarea in Parlament a partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD).

Agitand pancarte cu sloganuri "Stop AfD!" si "Inima mea bate pentru diversitate", manifestantii au defilat cu doua zile inainte ca deputatii AfD sa participe la prima sedinta a Bundestagului, parlamentul federal format in urma alegerilor legislative din 24 septembrie, relateaza France Presse.

Aceasta miscare antiislam si antiimigranti a obtinut 12,6 % din sufragii la alegerile respective, devenind al treilea partid al tarii ca importanta. Un triumf electoral istoric pentru o astfel de miscare, care sparge un tabu in tara, dupa o campanie in cursul careia si-a radicalizat retorica.

Intrarea in Bundestag a deputatilor AfD, care obtinuse un scor sub pragul electoral de 5% in 2013, constituie o cotitura in istoria postbelica a Germaniei.

AfD a stiut sa profite de nemultumirea unei parti a societatii germane, generata de primirea a peste un milion de solicitanti de azil in 2015 si 2016, decizie luata de cancelarul Angela Merkel.

"In timp ce AfD va veni in Bundestag pentru prima oara la 24 octombrie, trebuie sa se stie ca parlamentul nostru nu este o scena pentru rasism, discriminare si falsificare a istoriei", a declarat miscarea Campact, care lansase si apelul de a manifesta duminica.

Paradoxul Germaniei: AfD va avea o proportie mai mare de parlamentari de origine imigranta ca partidul lui MerkelReprezentantii evreilor, consternati dupa ce extrema dreapta germana a obtinut cea mai mare victorie de la Hitler incoacePresa germana, sub socul alegerilor legislative: O palma pentru Merkel, deruta pentru Schulz ...citeste mai departe despre "Mii de oameni au iesit in strada, la Berlin. Sunt nemultumiti de intrarea extremei drepte in Parlament" pe Ziare.com

#protest Berlin , #Stiri International