Mii de oameni au demonstrat pentru legalizarea casatoriilor gay in Irlanda de Nord (Foto)

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 21:41
1156 citiri
Mii de oameni au demonstrat pentru legalizarea casatoriilor gay in Irlanda de Nord (Foto)
Foto: Twitter/@GallahersBlues

Mii de persoane au demonstrat, sambata dupa-amiaza, pe strazile din Belfast, pentru a cere guvernantilor nord-irlandezi sa se alature deciziei de legalizare a casatoriilor intre persoane de acelasi sex, care este deja in vigoare in Marea Britanie.

In Irlanda de Nord, legalizarea casatoriilor homosexuale a fost blocata de unionistii de la DUP, care sprijina Guvernul May, scrie Reuters.

Partidul Unionist Democrat (DUP) se numara printre cele mai conservatoare formatiuni politice din Europa si a blocat in repetate randuri legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, desi sondajele de opinie demonstreaza ca alegatorii sustin o asemenea actiune in Irlanda de Nord.

"Este absolut ridicol ca noi suntem tratati diferit fata de toti ceilalti de pe insule. Dinozaurii de la DUP neaga egalitatea si drepturile omului", a declarat o locuitoare din Belfast.

Mii de persoane au demonstrat sub drapele ale comunitatii LGBT si in spatele unor bannere cu mesajul: "Iubirea este un drept al omului".

Belfast is a changing city, soon our LGBT brothers and sisters will be afforded the rights&respect they deserve #MarchForMarriage pic.twitter.com/M2bto1TUzC- Piarais Mac Alastair (@piarais91) 1 iulie 2017

De asemenea, acest mars are loc la doar doua zile dupa ce parlamentarii germani au votat in favoarea legalizarii casatoriilor intre persoane de acelasi sex, in ciuda opozitiei personale a Angelei Merkel.

Best signs so far #MarchForMarriage #Belfast pic.twitter.com/IYhZUoiS4R- Jim Magill (@thealso) 1 iulie 2017

Republica Irlanda este una dintre cele mai conservatoare tari europene din punct de vedere social, iar femeile nu au acces la avort din cauza opozitiei Bisericii Catolice de la Dublin. Insa alegatorii au votat covarsitor in urma cu doi ani pentru legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex in Irlanda.

Lord Mayor @NualaMcAllister and baby Finn leading the #MarchForMarriage #Belfast calling for equal civil marriage for NI pic.twitter.com/kfkRlpaRzI- Amanda Ferguson (@AmandaFBelfast) 1 iulie 2017

Politicile sociale ale unionistilor nord-irlandezi au ajuns in atentia publica dupa ce conservatorii au semnat un acord bazat pe "incredere si livrare de voturi" cu DUP, pentru a mentine la putere Guvernul May.

Irlanda de Nord are unele dintre cele mai restrictive legi anti-avort din Europa.

DUP se opune vehement usurarii accesului la avort pentru femeile nord-irlandeze, care nu pot recurge la intrerupere de sarcina nici maca ...citeste mai departe despre "Mii de oameni au demonstrat pentru legalizarea casatoriilor gay in Irlanda de Nord (Foto)" pe Ziare.com

#casatorii gay Irlanda de Nord , #Stiri International