Mii de imigranti ilegali vin in curand in Romania. Ce facem cu ei si cat ne costa?

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 12:28
1049 citiri
Mii de imigranti ilegali vin in curand in Romania. Ce facem cu ei si cat ne costa?
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 2.400 de suflete care au fugit din calea razboiului, din tari afectate de conflicte devastatoare, vor ajunge in urmatorii doi ani in Romania.

Insa se pune problema daca autoritatile de la noi sunt pregatite sa ii primeasca pe acesti imigranti ilegali, care isi pun viata in pericol venind pe mare, cu barci improvizate si supraaglomerate, in Europa.

Toate statele membre UE vor primi refugiati ajunsi pe continent peste Marea Mediterana. Asta inseamna ca cei 40.000 de imigranti din Italia si Grecia vor fi repartizati in functie de mai multe criterii, cum ar fi PIB-ul, populatia sau rata somajului.

Planul CE de repartizare a refugiatilor: Cati migranti revin fiecarei tari si cine se opune

Conform schemei Comisiei Europene (CE), Romania ar urma sa adaposteasca aproximativ 1.700 de oameni, in urmatorii doi ani, si sa ofere azil permanent pentru alte aproape 700 de persoane. In acest sens, CE va ajuta statele membre cu cate 6.000 de euro pentru fiecare refugiat.

Exclusiv: ...citeste mai departe despre "Mii de imigranti ilegali vin in curand in Romania. Ce facem cu ei si cat ne costa?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#refugiati Romania, #refugiati repartizati Romania, #imigranti ilegali Romania, #refugiati Romania cost , #Stiri International