Mii de fosti luptatori talibani au intrat in Germania odata cu refugiatii - Der Spiegel

Sambata, 22 Aprilie 2017, ora 17:42
2607 citiri
Mii de fosti luptatori talibani au intrat in Germania odata cu refugiatii - Der Spiegel
Foto: Facebook Angela Merkel

Mii de fosti luptatori talibani ar fi intrat in Germania in ultimii doi ani cu un val de peste un milion de migranti si refugiati, a relatat sambata revista Der Spiegel, citata de Reuters.

Oficiul Federal pentru Migratie si Refugiati (BAMF) din Germania a informat responsabilii de securitate ca mii de migranti s-au identificat ca fosti insurgenti talibani in timpul procesului de depunere a cererilor de azil, potrivit revistei germane.

Der Spiegel adauga ca cel putin 70 de barbati afgani sunt cercetati de procurorul general federal al Germaniei, desi nu este clar daca toti sunt suspectati de a fi militanti talibani activi.

Sase sunt in detentie preventiva si in audieri preliminare, insa urmeaza multi atii, chiar de saptamana viitoare, potrivit revistei.

Nu a fost disponibil niciun comentariu imediat din partea oficiului pentru migratie sau procurorilor federali.

Guvernul cancelarului Angela Merkel, aflat sub tirul criticilor pentru a fi permis intrarea in tara a peste 1 milion de migranti, mai ales dupa mai multe atacuri teroriste avand legatura cu migranti anul trecut, a inceput deportarea grupurilor de solicitanti de azil afgani respinsi.

Merkel, care candideaza pentru al patrulea mandat in alegerile din 24 septembrie, a argumentat in aceasta luna cresterea deportarilor de solicitanti de azil afgani respinsi, spunand ca toate celelalte tari din Uniunea Europeana fac acelasi lucru.

Ea a declarat ca aproximativ 55% dintre afgani au primit statut de refugiat in Germania, in timp ce 45% au fost respinsi. ...citeste mai departe despre "Mii de fosti luptatori talibani au intrat in Germania odata cu refugiatii - Der Spiegel" pe Ziare.com

#luptatori talibani Germania migranti, #migranti Germania , #Stiri International