Metastazele Statului Islamic. Cu cine luptam? Cum luptam?

Joi, 24 Martie 2016, ora 09:52
1038 citiri
Metastazele Statului Islamic. Cu cine luptam? Cum luptam?

Ca Europa e in razboi este, cred, clar pentru toata lumea.

Si in orice razboi in primul rand trebuie sa-ti definesti foarte clar adversarul. Degeaba ne uitam in afara zidurilor cetatii. Paradoxul, noutatea teribila a situatiei face ca Europa sa fie atacata din interior, de cetatenii ei.

Si la Paris, si la Bruxelles atacatorii au fost cetateni UE, nascuti in UE, din parinti cetateni UE, asadar, cu o "vechime" mult mai mare decat a noastra, de exemplu. Deci nu e nicio nevoie sa vina nimeni din afara Europei ca sa ne dea foc, dusmanul este deja aici.

Cum am ajuns aici?

Asistam la un esec epic al politicilor europene ale ultimelor decenii. Oamenii acestia care se intorc violent impotriva propriilor tari, impotriva propriilor concetateni sunt alienatii, enclavizatii societatilor occidentale. Sunt produsele unei clase politice europene fara viziune, fara intelegere, fara solutii, tot mai detasata de problemele reale ale societatilor contemporane.

Au esuat politici economice, ...citeste mai departe despre "Metastazele Statului Islamic. Cu cine luptam? Cum luptam?" pe Ziare.com

#atentate Bruxelles, #terorism ISIS musulmani, #servicii secrete UE , #Stiri International