Mesajul din spatele amenintarilor lui Vladimir Putin la adresa Romaniei

Duminica, 29 Mai 2016, ora 07:10
2572 citiri
Mesajul din spatele amenintarilor lui Vladimir Putin la adresa Romaniei

Faptul ca Putin profereaza amenintari grosiere la adresa Romaniei si Poloniei, aflandu-se in vizita intr-o tara aliata, cel putin din punctul de vedere al tratatelor semnate, vorbeste nu atat despre Rusia, cat mai ales despre Grecia si despre ceea ce a mai ramas din "comunitatea euroatlantica".

Grecia nu este decat una dintre marile brese aparute in "frontul" occidental. Navele si submarinele rusesti se alimenteaza de mult timp in porturile spaniole, Ciprul este o "insula ruseasca", iar Franta, Germania, impreuna cu "rebela" Ungarie, cauta febril solutii si pretexte pentru a justifica ridicarea sanctiunilor.

A spune despre Grecia ca este "calul troian" al Moscovei in NATO este nu o metafora, ci o indulgenta nemeritata. Grecia, cu mult inainte de criza economica, a sustinut cu mai putine declaratii publice, dar cu o serie de presiuni concrete, toate initiativele care se impotriveau deschiderii unor perspective de securitate clare fostelor republici sovietice, Ucraina si ...citeste mai departe despre "Mesajul din spatele amenintarilor lui Vladimir Putin la adresa Romaniei" pe Ziare.com

#Putin ameninta Romania scut antiracheta, #Rusia Grecia relatii , #Stiri International