Merkel recunoaste: Germania si UE au facut greseli in privinta migrantilor

Miercuri, 31 August 2016, ora 08:39
3273 citiri

Germania si alte tari membre UE au ignorat criza refugiatilor de la frontierele externe ale blocul comunitar prea mult timp, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Merkel, care se confrunta cu critici in Germania pentru politica sa de a primi refugiatii cu bratele deschise anul trecut, a avertizat ca Berlinul si UE vor trebui sa dea dovada de rabdare si anduranta in fata valului de migranti.

"Sunt probleme politice care pot fi intrevazute, dar oamenii nu le inregistreaza la un moment dat - iar in Germania am ignorat problema prea mult timp si am blocat necesitatea de a gasi o solutie paneuropeana", a explicat ea intr-un interviu acordat Sueddeutsche Zeitung, relateaza Reuters.

Vezi si cati refugiati asteapta Germania anul acesta

Sefa Guvernului german a facut aceste comentarii intr-o analiza extrem de critica la adresa sa, la implinirea unui an de la declaratia deja faimoasa "wir schaffen das" ("putem face acest lucru") in legatura cu numarul tot mai mare al ...citeste mai departe despre "Merkel recunoaste: Germania si UE au facut greseli in privinta migrantilor" pe Ziare.com

#Angela Merkel migranti, #Germania refugiati, #imigranti Uniunea Europeana , #Stiri International