Merkel recunoaste ca a gresit in criza refugiatilor, dupa rezultatele dezastruoase de la alegeri

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 21:31
757 citiri
Merkel recunoaste ca a gresit in criza refugiatilor, dupa rezultatele dezastruoase de la alegeri
Foto: Arhiva Ziare.com

Cancelarul german Angela Merkel si-a asumat responsabilitatea pentru rezultatele dezastruoase inregistrate de partidul sau, Uniunea Crestin-Democrata (CDU), la alegerile regionale de duminica din landul Berlin. Merkel a recunoscut, in sfarsit, ca a gresit in gestionarea crizei refugiatilor.

Intr-un discurs destul de neobisnuit, autocritic, pe care l-a sustinut luni dupa-amiaza, Angela Merkel a spus ca lupta pentru a se asigura ca haosul de anul trecut de la granitele Germaniei nu se va repeta, scrie The Guardian.

Sfarsitul erei Angela Merkel: Cum au daramat refugiatii un lider atat de puternic

Merkel a spus ca atunci, "pentru ceva timp, nu am avut suficient control". "Nimeni nu vrea sa se repete situatia de anul trecut, inclusiv eu", a punctat liderul de la Berlin.

Totusi, cancelarul german nu s-a distantat de decizia din septembrie anul trecut de a deschide frontierele tarii pentru miile de refugiati aflati in gara Keleti din Budapesta. Greseala a fost ca ea si guvernul ...citeste mai departe despre "Merkel recunoaste ca a gresit in criza refugiatilor, dupa rezultatele dezastruoase de la alegeri" pe Ziare.com

#Merkel recunoscut gresit refugiati, #Merkel refugiati, #Merkel partid infrangere , #Stiri International