Merkel, primul mesaj pentru noul premier al Marii Britanii

Marti, 23 Iulie 2019, ora 20:19
743 citiri
Merkel, primul mesaj pentru noul premier al Marii Britanii
Foto: Arhiva Facebook Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat marti pe noul premier britanic Boris Johnson, insistand asupra faptului ca ea si-ar dori sa continue "prietenia stransa" cu Marea Britanie, aflata in plin divort de UE, informeaza AFP.

"Il felicit pe Boris Johnson si astept cu nerabdare o buna colaborare. Cele doua tari ale noastre trebuie sa continue sa fie unite printr-o prietenie stransa", a subliniat sefa guvernului german intr-un mesaj pe Twitter postat de catre purtatoarea sa de cuvant Ulrike Demmer.

In una din primele declaratii facute dupa alegerea sa, Boris Johnson a promis, asa cum a facut si in timpul campaniei sale, ca Brexitul va avea loc la 31 octombrie, o noua data prevazuta dupa ce Regatul Unit a esuat in ratificarea acordului de retragere negociat cu UE inainte de sfarsitul lunii martie.

Boris Johnson, fost ministru de externe, care a concurat cu actualul sef al diplomatiei britanice Jeremy Hunt la sefia Partidului Conservator si implicit la functia de prim-ministru, a obtinut 66% din voturile celor aproximativ 159.000 membri ai Partidului Conservator care s-au exprimat.

Potrivit AFP, cancelarul german se afla in prezent in vacanta. ...citeste mai departe despre "Merkel, primul mesaj pentru noul premier al Marii Britanii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel mesaj Boris Johnson , #Stiri International